5 KHASIAT KUNYIT YANG TERDAPAT DALAM SERUM NAJLAA

Serum ada produk Najlaa yg dirumus daripada tumbuh tumbuhan. Diantaranya kunyit. Manfaat herba zaman purba ini telah diakui diseluruh dunia. Di antara manfaat kunyit yg terdapat dalam serum najlaa:

1.Menyembuhkan Luka

Kunyit mempunyai ciri-ciri anti-bakteria yang membantu merawat luka dan mempercepatkan penyembuhan, serta mencegah jangkitan.

Boleh sapukan luka dengan serum najlaa yang dirumus menggunakan kunyit serta herba herba lain yang turut memberi manfaat kesihatan pada kulit

2. Membantu Merawat Kanser Kulit

Kanser kulit adalah berpunca daripada sinar UV, bahan kimia dan genetik. Kulit luka luka dan keradangan serta menjejaskan penampilan seseorang.

Kunyit mempunyai antioksidan yang kuat Curcumin yang membantu mengurangkan pertumbuhan sel-sel tumor kulit.

Apabila kunyit disapu pada kulit, ia mengurangkan keradangan dan sakit. Boleh gunakan serum Najlaa.

3. Membantu Merawat Psoriasis

Psoriasis adalah penyakit kulit radang biasa berpunca daripada disfungsi sistem imun atau “autoimmune diseases “.

Psoriasis menyebabkan luka-luka pada kulit dan tompok tompok putih. Ia biasanya kelihatan pada siku, lutut, kulit kepala, belakang telinga dan leher.

Curcumin dalam kunyit, apabila dimakan sangat berkesan dalam meningkatkan sistem imun dan mengurangkan gejala psoriasis.

Menyapu Serum Najlaa yang mengandungi kunyit pada luka-luka psoriasis membantu mengurangkan kesakitan, keradangan dan masalah-masalah lain.

4. Membantu dalam Merawat Ekzema

Ekzema adalah istilah yang menerangkan kulit bengkak, lebam, gatal-gatal, kemerahan dan keradangan pada kulit.

Juga, dipanggil dermatitis, ekzema biasanya berpunca oleh iritasi, tekanan, alergen, genetik atau penyakit lain. Ia tidak berjangkit.

Kunyit terbukti secara saintifik berkesan dalam merawat ekzema dengan mengurangkan kerengsaan kulit, ruam, gatal-gatal, bengkak, keradangan dan kemerahan.

 

5. Membantu mengecutkan Jerawat

Jerawat adalah salah satu daripada masalah kulit yang menjejaskan kehidupan berjuta-juta orang.

Jerawat boleh merosakkan penampilan dan boleh menjejaskan kerja dan kehidupan sosial. Rawatan rumah menggunakan kunyit boleh memberi manfaat kepada jerawat.

Kunyit mengandungi bahan pembunuh bakteria yang menyebabkan jerawat dan mengurangkan jumlah minyak yang dihasilkan oleh kelenjar sebum.

 

Sumber: C & P daripada Group Telegram SERUM NAJLAA