Kebanyakkan wanita mengalami PMS syndrome seminggu ataupun dua minggu sebelum haid. Tahap sindrom PMS tidak sama pada semua orang. Ada yang melalui hari-hari ini tanpa rasa terganggu, namun ada juga yang mengalaminya sehingga terganggu rutin harian lain.

Tanda-tandanya adalah tumbuh jerawat, payu dara bengkak, letih, kembung perut, cirit-birit, sakit perut, sakit kepala, sakit belakang, sakit otot dan sendi, selera makan berubah, tumpuan terganggu, tertekan, bimbang dan sebagainya.

Ini berlaku disebabkan hormon tidak seimbang. Ada kajian mendapati, dengan mengambil makanan yang betul dan bernutrisi dapat membantu mengurangkan sindrom PMS ini. Antara makanan yang baik diamalkan adalah madu asli tanpa diproses. Contohnya; Madu Tualang Tayyibah terbukti keasliannya.

Ini kerana madu mempunyai kahasiat dan nutrin seperti antioksidan, enzim, vitamin dan mineral yang dapat mengurangkan sindrom PMS ini.

Selain madu, susu penuh krim juga baik terutama susu segar dari ladang.

Corak pemakanan yang baik perlu diamalkan sepanjang kehidupan, bukan sekadar makan sekali sekala tetapi mahukan impak maksimum.

Dapatkan HERBAL OIL NAJLAA juga bagi mengurangkan simptom PSM. Sapukan HO pada ari-ari dan peurt sekiranya mengalami gangguan perut, angin dan senggugut.

Sapu BABY BALM bagi mengurangkan pening dan sakit kepala.

Mahu merasai kedinginan BABY BALM dan keharuman HERBAL OIL NAJLA serta ingin tahu keberkesanannya? Ini nombor keramat yang boleh anda hubungi 0162605502, saya Kak Nurul.